Har du varit i Kumla någon gång?

Säger man Kumla, så tänker de allra flesta på att där är det en massa farliga fångar. Förvisso så ligger det en anstalt där, med säkerhetsklass 1 samt att det har säkerhetsavdelningar, men, Kumla är så mycket mer än bara en stad med ett känt fängelse! 

Kumla kommun satsar på natur, kultur, historia och evenemang av olika slag. En gång i tiden var Kumla centrum för skotillverkning samt stenarbeteten. Idag finns det museum med detta, i form av skoindustrimuseet och stenarbetsmuseet. 

I Kumla kan du besöka naturreservat, friluftsområden, bada i Hästhagsbrottet eller cykla, vandra, eller bara vara. 

Flytta till Kumla?

Du kanske är på g att flytta till Kumla? Eller funderar på om det är ett ställe för dig? Det finns många bra ställen att bo på här, samt att det även finns många möjligheter till arbete. Du kan till exempel jobba som elektriker i Kumla om det är den utbildningen du har. 

På fritiden finns det även en hel del att ägna dig åt om du bor i Kumla. Du kan gå på fågelbingo, besöka biblioteket, ägna dig åt frisbeegolf eller geeocaching. Det finns även en golfkklubb om du är spelare. 

Vill du uppleva naturen, så finns Kvarntorps friluftsområde, vandrings- och ridleder, samt cykelleder i fin natur.

Om du inte varit i Kumla, men vill besöka det inför en eventuell flytt, så varför inte ta en helg? Det är lika fint på vintern som det är om sommaren.

18 Oct 2021