Kul leka med vatten

Nästan varenda unge älskar att leka med vatten i alla former. Det märker du om du bara ställer ut en balja med vatten i trädgården om sommaren att det snart är full fart på dina barn. Samma sak att sätta på vattenspridaren. Just att leka med vatten är inte fel, även vuxna kan ha nöje av ett vattenkrig till exempel. Ett annat sätt att leka med vatten är att gå till en så kallad vattenlekplats, Cado Aqua har sådana läs mer här om sådama.. En vattenlekplats är vad det låter som, en lekplats som har integrerats med vatten. Det finns några sådana runt om i landet och fler lär det bli.

Skoj med vatten på olika sätt

Det går att ha skoj med vatten på olika sätt. I trädgården som sagt går det att leka med vatten. Tänk bara att ha uppsikt över barnen om det finns hinkar eller baljor med vatten upphällda. Det går nämligen att drunkna i så lite som ett par cm vatten, så se till så att alla barn leker på ett säkert sätt.

Ett annat sätt att ha skoj med vatten är så klart att åka och bada. Om sommaren i havet eller sjöar, eller äventyrsbad som Skara Sommarland. Om vintern är det simhallar och äventyrsbad inomhus man får satsa på. Inte så skoj att bada ute då det är kallt och vinter! Fast är du vuxen och modig av dig, varför inte ta ett vinterdopp?

26 Sep 2022