Misstänker du ADHD?

Misstänker du att ditt barn har ADHD eller är det du själv som funderar på om du har det? Det kan vara värt att göra en neuropsykiatrisk utredning för ADHD. Det på grund av många olika skäl!

En god anledning att göra en utredning är så klart för att få en diagnostisk säkerhet. Utredningen kan hjälpa till att bekräfta eller utesluta diagnosen ADHD, vilket är viktigt för att säkerställa att du eller ditt barn får rätt diagnos och behandling. Sedan är det så att en neuropsykiatrisk utredning kan hjälpa till att bättre förstå och identifiera symtomen på ADHD, vilket är avgörande för att hitta lämplig behandling.

En formell ADHD-diagnos kan också underlätta samarbetet med skolan eller arbetsplatsen och säkerställa att du eller ditt barn får det stöd och den hjälp som behövs. 

Vad är ADHD?

ADHD står för Attention Deficit Hyperactivity Disorder, vilket är en neuropsykiatrisk störning som påverkar individers förmåga att koncentrera sig, kontrollera impulsivitet och reglera aktivitetsnivåer. ADHD är en vanlig störning hos barn och vuxna och kan påverka många områden i livet, inklusive skolarbete, arbete, relationer och dagliga aktiviteter. Symtom på ADHD inkluderar svårigheter att fokusera, överdriven rastlöshet, impulsivitet och oförmåga att planera och organisera. Behandling för ADHD inkluderar ofta en kombination av medicinering, psykoterapi och livsstilsförändringar. 

Varför göra en privat utredning?

Det går att göra en utredning via BUP för barn eller VUP för vuxna, men det är ofta köer och tar tid! En privat utredning betalar du själv, men du slipper vänta på att få hjälp!

24 Feb 2023