Viktigt med ergonomi på jobbet

Oavsett vilken bransch man än jobbar inom idag, så är det ett måste att tänka ergonomiskt. Det är idag allt för många som sjukskriver sig på grund av att de slitit ut sig totalt, antingen genom att de har burit för tungt eller att de sitter fel vid datorn eller gör annat som påverkar arbetet. Att använda sig av bra hjälpmedel är ett måste och det finns olika hjälpmedel för olika branscher. Är det så att det behövs hjälp med att  lyfta och transportera, så kan man vända sig till Vecto, läs mer här om dem.

Är det så att man jobbar på kontor, ja då är det andra saker som är ergonomiska man bör satsa på.  Det finns idag en massa bra saker, som mousetrapper, höj och sänkbara bord och stolar och en massa mer. 

Anlita en ergonom

Det finns specialister idag inom ergonomi. Det gör att man kan anlita dem till sin arbetsplats. Eller ja, det är ju chefen eller ägaren som får ordna med det. En ergonom kan göra besök hos er och se över vad det är som behöver göras eller ändras för att ni ska få det mer ergonomiskkt och minska risken att ni sliter ut er. 

Har du ett jobb där du känner av att det är ont lite varstans, kanske på grund av tunga lyft eller på grund av fel arbetsställning, be din chef att lösa detta. Dels genom att ta in en ergonom, dels genom att köpa in rätt sorts hjälpmedel. 

23 Sep 2020