Skojiga saker att göra på jullovet

Även om julafton kommit och gått så är det fortfarande jullov och ett tag kvar tills det är dags att åter igen sätta sig i skolbänken för barnen. Läs mer här om skolmöbler från Cadiform. Jullovet är en tid för skojiga saker! Nu är det snö ute, i större delen av landet. Så det är rätt lätt att hitta på kul aktiviteter ute. Men för er som tröttnat på det, finns det andra roliga saker att göra. 

Tips på skojiga saker att hitta på tillsammans

Kolla om er kommun anordnar ridning, danslektioner eller någon rolig bollturnering. Eller testa bowling eller en höghöjdsbana tillsammans. Det brukar finnas gott om saker som är anordnade för barnfamiljer. Annars är det inte fel att gå till biblioteket tillsammans. Låna flera bra böcker och läsa. 

Spela spel tillsammans är även det en skojig aktivitet. Det finns många bra sällskapsspel som passar olika åldrar. 

Pyssla tillsammans är också skoj, kanske göra fina dekorationer till nyår?

Att baka eller laga mat tillsammans är något som både stora och små brukar uppskatta. 

En mysig filmkväll tillsammans är inte heller fel. Varför inte tillverka egna biobiljetter, göra popcorn och "sälja" samt ladda upp med bra film från Netflix.

Sedan kan ni göra en lista, med saker ni vill göra nästa år. Vad vill ni göra nästa år? Vilka maträtter vill ni lära er att laga? Vilka kompisar ska ni bjuda hem på helger och lov under året som kommer? Att skriva listor och planera för framtiden är det roligaste man kan göra när man får långtråkigt.

 

27 Dec 2021